Un adolescent a rămas fără degete după ce un proiectil i-a explodat în mână

Un băiat în vârstă de 17 ani, din localitatea ieşeană Popricani, a fost transportat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce i-a explodat în mână un proiectil din Al Doilea Război Mondial.

21 mai 2014, 13:36
Un adolescent a rămas fără degete după ce un proiectil i-a explodat în mână

Conform căpitanului Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, băiatul lucrează la o stână din satul Cuza Vodă şi a găsit proiectilul, cel mai probabil, pe câmp.

După deflagraţie, adolescentul a fugit câteva sute de metri pe câmp până la intrarea în sat, pentru a cere ajutor. El susţine că ar fi lovit obiectul găsit cu ajutorul unui băţ, deoarece vroia să vadă ce este.

„Echipele noastre şi pirotehniştii caută încă materialul pirotehnic. Se fac verificări în zonă deoarece nu ştim exact care a fost locul exploziei.(…) În urma deflagraţiei, băiatul a suferit răni grave la nivelul mâinii stângi iar mai multe schije i-au intrat în corp”, a declarat, pentru AGERPRES, Silvia Bolohan.

Citeşte şi Un proiectil exploziv, găsit într-o groapă făcută pentru înhumarea unei persoane decedate

Din cauza rănilor grave suferite, băiatul a fost adus la Iaşi cu ajutorul unui elicopter SMURD.

„Pacientul a suferit amputaţia falangelor de la mâna stângă, multiple plăgi penetrante la nivelul abdomenului şi braţului. În prezent se află în Terapie Intensivă, a fost stabilizat, urmează să fie dus în blocul operator”, a explicat pentru AGERPRES conf.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

În zona unde se presupune că s-a produs deflagraţia, în trecut au fost găsite mai multe proiectile din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rămase neexplodate.

Citeşte şi NĂUCITOR. Un bărbat şi-a aruncat în aer organele genitale, după ce a detonat un proiectil în casă