Un adolescent de 16 ani a pus agenţii americani pe jar. Vezi motivul

Un adolescent de 16 ani a reuşit să se strecoare, fără să fie observat de forţele de securitate, până în vârful One World Trade Center, clădirea construită în locul Turnurilor Gemene din New York. Construcţia este considerată cea mai sigură structură comercială din lume.

21 mart. 2014, 09:28

Camerele de supraveghere arată întreaga aventură a băiatului, informează România TV. El a intrat în perimetrul clădirii printr-o gaură în gard, a urcat până la etajul 6 pe o platformă, iar apoi a luat liftul până la etajul 88. De acolo, a urcat scările până la etajul 104, unde a trecut neobservat de un portar neatent şi a ajuns pe acoperiş. O greşeală de neiertat a forţelor de securitate, spun specialiştii.

Citeşte şi O nouă victimă a atentatelor de la World Trade Center a fost identificată

Şi autorităţile sunt uimite că adolescentul a reuşit să urce până pe acoperişul celei mai sigure clădiri comerciale din Statele Unite, One World Trade Center.

Citeşte şi O bucată dintr-un avion implicat în atentatele de la 11 septembrie, descoperită la New York

Aventura copilului a făcut deja înconjurul presei internaţionale şi le dă emoţii americanilor, care nu au uitat cumplitele momente din 11 septembrie 2001. Băiatul riscă acum 90 de zile de închisoare pentru încălcarea proprietăţii, iar autorităţile au demarat o anchetă pentru a îmbunătăţi securitatea zgârie-norului.