Un adolescent s-a aruncat în aer într-o mănăstire de maici, lângă Moscova. Tânărul era absolvent de seminat teologic

Un fost elev în vârstă de 18 ani al unui seminar ortodox din Rusia s-a aruncat în aer cu o bombă improvizată într-o mănăstire de maici din regiunea Moscova.

13 dec. 2021, 11:40
Un adolescent s-a aruncat în aer într-o mănăstire de maici, lângă Moscova. Tânărul era absolvent de seminat teologic

Tânărul de 18 ani a declanșat un dispozitiv exploziv improvizat la ora locală 08:24 (ora 07:24 la Bucureşti), la Mănăstirea pentru femei Vladychny din orașul istoric Serpuhov, aflat la mai puțin de 100 de kilometri sud de Moscova.

Un fost elev în vârstă de 18 ani al acestei şcoli a intrat în incintă şi s-a detonat. Potrivit datelor preliminare, el este rănit, la fel şi un adolescent de 15 ani„, a indicat Ministerul de Interne al regiunii Moscova. De asemenea, alte 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind afectate în diferite grade de suflul exploziei.

Citeşte şi Explozie la o fabrică de praf de puşcă, în Rusia. 16 oameni au murit

Conform guvernatorului regiunii, Andrei Vorobiov, „copiii răniţi au fost luaţi în grijă de medici, iar viaţa lor nu este în pericol”.

„Se crede că suspectul a fost motivat de ura lui față de profesori și călugărițe”, a declarat Interfax, citat de o sursă anonimă preluată de The Moscow Time.

Autorul atacului de la mănăstirea de lângă Moscova:

Autorul atacului de la Moscova

Atacurile cu explozivi sau cu arme în şcoli au fost rare multă vreme în Rusia, dar numărul acestor drame a crescut în ultimii ani, ceea ce a condus la o înăsprire recentă, ordonată de preşedintele Vladimir Putin, a legislaţiei privind portul armelor.