Un adolescent se zbate între viaţă şi moarte după ce soba din casă a explodat VIDEO

Un tânăr din Cluj se zbate între viaţă şi moarte cu arsuri grave pe 70% din corp, după ce una din sobele din casă a explodat. Un avion militar l-a transportat de urgenţă în Capitală unde va primi îngrijiri la Spitalul de Arşi, informează România TV.

03 ian. 2013, 21:29
Un adolescent se zbate între viaţă şi moarte după ce soba din casă a explodat VIDEO

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, are căile respiratorii arse, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării sale de sănătate.

„Pacientul e într-o stare destul de gravă, intubat, ventilat mecanic, a fost stabil pe durata transportului, dar are arsuri de grad 2, 3, 4 pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului şi prognosticul e destul de rezervat”, a declarat Olguţa Medinţu, medic SMURD.

Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţia medicilor de la SMURD, un avion militar care l-a adus în Capitală pe adolescentul rănit, în prima misiune umanitară din acest an.

„A fost prima misiune de orice fel executată în Flotila 90 transport aerian”, a precizat comandor Viorel Pană, locţiitor comandant Flotila 90.

De la aeroport, tânărul a fost transportat cu ambulanţa până la spitalul de Arşi unde medicii vor încerca să-i vindece rănile cu ajutorul unor grefe de piele.