Un adolescent şi-a bătut bunicii şi le-a incendiat locuinţa

Un adolescent din satul Peceneaga, judeţul Tulcea, a fost arestat după ce şi-a agresat bunicii şi le-a incendiat locuinţa, numărul infracţiunilor comise de minori în primul semestru al anului fiind în uşoară creştere faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

13 aug. 2013, 10:12
Un adolescent şi-a bătut bunicii şi le-a incendiat locuinţa

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, săptămâna trecută, adolescentul, în vârstă de 17 ani, pe fondul unui conflict cu bunicii săi, i-a agresat fizic şi le-a incendiat locuinţa, în urma sinistrului incident două camere şi o magazine fiind distruse, informează Agerpres.

”La 12 august 2013, Judecătoria Măcin a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile, pe numele minorului T. C. de 17 ani din comuna Peceneaga, judeţul Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi distrugere prin incendiere”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Tulcea.

Adolescentul este cercetat şi pentru săvârşirea a trei furturi din locuinţe din sat, prejudiciul produs fiind de aproximativ 4.000 de lei.

”Cercetările în acest caz continuă, iar conform legislaţiei în vigoare minorul va ispăşi jumătate din pedeapsa prevăzută pentru săvârşirea infracţiunilor de către un adult”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea.

În primul semestru al anului, IPJ Tulcea a identificat 40 de minori autori ai unor infracţiuni, numărul celor înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut fiind de 38.