Un Airbus A330, cu 260 de persoane la bord, a lovit turnul de iluminat de pe un aeroport

O aeronavă Airbus A330 a lovit în plin turnul de iluminat de pe aeroportul internaţional 'Presidente Juscelino Kubitschek' din capitala braziliană Brasilia, dar niciunul dintre pasageri şi membri ai echipajului nu a fost rănit, au relatat sâmbătă seara agenţiile locale de presă.

14 apr. 2013, 06:01
Un Airbus A330, cu 260 de persoane la bord, a lovit turnul de iluminat de pe un aeroport

Potrivit informaţiilor preliminare, Airbus, la bordul căruia se aflau aproximativ 260 de persoane, a atins turnul cu aripa stânga imediat după aterizare, conform Agerpres.

Avionul aparţinea companiei portugheze TAP şi efectua un zbor pe ruta Lisabona-Brasilia. Serviciul de presă al aeroportului a informat că dispecerul i-a indicat comandantului aeronavei să manevreze pe o bandă laterală secundară, după care a urmat coliziunea.

La rândul său, administraţia companiei aeriene TAP a subliniat că pilotul a urmat cu stricteţe instrucţiunile turnului de control. Experţi ai Centrului de prevenire a accidentelor din Brazilia a început o anchetă asupra incidentului.

Pasagerii, care urmau să zboare cu acelaşi avion sâmbătă la Lisabona, au fost adăpostiţi temporar în hotelurile din apropierea aeroportului până la clarificarea situaţiei.