Un ALIAT al lui Vladimir Putin este cercetat de autorităţile americane pentru spălare de bani

Autorităţile americane investighează în legătură cu o posibilă afacere de spălare de bani în care ar fi implicat un reprezentant al cercului intim al preşedintelui rus Vladimir Putin, a relatat miercuri Wall Street Journal, citat de AFP, citată de Agerpres.

06 nov. 2014, 06:41
Un ALIAT al lui Vladimir Putin este cercetat de autorităţile americane pentru spălare de bani

Se strânge laţul în jurul aliaţilor miliardari ai lui Putin pe fondul crizei ucrainene. Procurorii Ministerului Justiţiei al SUA şi ai statului New York încearcă să stabilească dacă Ghennadi Timcenko a transferat sau nu prin sistemul financiar american fonduri rezultate în urma unor tranzacţii în Rusia asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, a relatat publicaţia menţionată, citând surse anonime apropiate dosarului.

Citeşte şi Voinescu: Rusia a intrat în era Putin cu mulţi ani în urmă, nu iese din ea şi nu va ieşi

Timcenko a fost unul dintre primii oameni de afaceri ruşi importanţi în SUA care au fost afectaţi de sancţiunile occidentale după anexarea Peninsulei Crimeea, din sudul Ucrainei, de către Rusia în luna martie a.c..

Peste 4.000 de persoane, în majoritate civili, şi-au pierdut viaţa în conflictul din estul Ucrainei începând cu luna aprilie, potrivit unui bilanţ al Naţiunilor Unite.