Un aliment banal din bucătărie regenerează părul şi previne albirea

Gratie sulfului, ceapa regenereaza foliculii de par si ii fac mai rezistenti si mai putin predispusi la cadere si casare. Sucul de ceapa hraneste foliculii, dar are si un rol antiseptic, distrugand bacteriile, infectiile cu ciuperci, indeparteaza matreata, acneea scalpului si mancarimile. Toate aceste beneficii contribuie si la stoparea caderii parului.

11 sept. 2015, 14:45
Un aliment banal din bucătărie regenerează părul şi previne albirea

Un studiu publicat in 2002 a examinat efectele sucului de ceapa pe alopecia areata, o boala dermatologica caracterizata prin caderea parului, de obicei de pe pielea capului, zonele lipsite de par avand forma rotunda, scrie doctorulzilei.ro.

Studiul a implicat 23 de pacienti tratati cu suc de ceapa de doua ori pe zi timp de 2 luni. Grupul placebo a inclus 15 de pacienti tratati cu apa de la robinet.

Dupa patru saptamani, parul a regenerat la 73,9% dintre pacientii tratati cu suc de ceapa. Dupa sase saptamani, rata a sarit la 86,9%. Tratamentul a dat rezultate la 93,7% din barbati, comparativ cu 71,4% din femei. Chiar daca studiul a fost destul de mic, rezultatele au fost extrem de promitatoare.

Ceapa previne si albirea parului

Studii recente ale unor cercetatori de la Universitatea Bradford au aratat ca parul alb apare pe fondul descresterii catalazei, un antioxidant natural, si a cresterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul in apa si oxigen, poate fi gasita si in sucul de ceapa, asa ca atunci cand aplicati suc de ceapa pe par, acesta actioneaza ca un scut si ajuta la scaderea nivelului peroxidului de oxigen, limitand depigmentarea.

Masca pentru regenerarea parului cu ceapa

Se amesteca doua linguri de suc de ceapa cu o lingura de ulei de masline. Se maseaza usor scalpul si se lasa amestecul sa actioneze 20-30 de minute. Se clateste apoi parul cu apa calduta si se samponeaza pentru a se elimina mirosul si reziduurile. Tratamentul se va repeta zilnic.

Citeşte şi Ce se întâmplă DUPĂ ce mănânci ceapă roşie timp de 3 zile