Un alpinist a căzut în gol de pe o stancă. Un prieten a sunat la 112

Incident grav, un alpinist a văzut moartea cu ochii. Bărbatul a căzut în gol 5 metri în timp ce escalada o stâncă, într-o carieră din Baia Mare. Totul s-a petrecut sub ochii unui prieten de-al său, care a sunat urgent la 112. Alpinistul s-a rănit foarte tare la spate şi, după ce a fost stabilizat, a fost dus imediat la spital.

14 apr. 2015, 05:29
Un alpinist a căzut în gol de pe o stancă. Un prieten a sunat la 112

Un grav incident a avut loc in a doua zi de Pasti in cariera Limpedea din cartierul baimarean Ferneziu. Un alpinist a cazut in gol de la 4-5 metri. A fost fost preluat de un echipaj de Terapie Intensiva Mobila SMURD si dus la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Totul s-a petrecut sub ochii unui coleg cu care escalada stanca.

Cei doi tineri se antrenau. Ei escaladau o stâncă și au făcut o mişcare greşită.

„Am făcut o improvizaţie ca să recuperăm o buclă dintr-un traseu alăturat şi a fost un aspect care ne-a scăpat la amândoi şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus colegul, potrivit actualmm.ro.

Greşeală făcută putea să îl coste viaţa pe alpinistul de 20 de ani, care a căzut în gol de la aproape cinci metri. Prietenul său, martor la teribila întâmplare, a sunat imediat după ajutor. Salvatorii l-au găsit pe rănit în stare gravă.

Poliţiştii au deschis o anchetă ca să afle cum s-a întâmplat totul.

Citeşte şi: Un alpinist român de 25 de ani, mort în Făgăraş