Un alt actor faimos a murit de Covid. Renunţase la film după ce i-au murit doi copii

Johnny Leeze a murit la o zi după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19. Starul în vârstă de 78 de ani s-a stins din viață luni dimineață. Cunoscut din producțiile Emmerdale și Coronation Street, Leeze avea mai multe probleme de sănătate care în ultimul timp s-au agravat. Cea care a confirmat teribila veste a fost chiar fiica lui Johnny Leeze.

27 oct. 2020, 07:31
Un alt actor faimos a murit de Covid. Renunţase la film după ce i-au murit doi copii

Johnny Leeze a devenit cunoscut și pentru rolul lui Ned Glover, din Emmerdale, difuzată din 1994 până în 1999. Fiica actorului a confirmat pentru Daily Star Online că tatăl său era bolnav de două săptămâni și că a fost testat pozitiv pentru Covid-19.  Holly a mai adăugat faptul că tatăl ei a suferit un atac de cord chiar în dimineața decesului.

În ciuda eforturilor depuse de medici, după ce a fost transportat la spital, acesta nu a mai putut fi salvat. Plină de emoție și durere, fiica acestuia a declarat:

„El era prietenul meu, era un om atât de puternic. Era un tip atât de grozav, un tip cu adevărat amuzant. Era iubit de toată lumea. Chiar și de fosta lui soție, care este cu mine astăzi, adică de mama mea. Nu știu ce altceva să mai spun. Sunt amorțită, pur și simplu nu pot accepta ceva atât de straniu. Vreau să spun mult mai multe despre el, dar pur și simplu nu știu ce să spun.”

Phillip, fratele actorului, a confirmat pe rețelele de socializare că Leeze a fost răpus de o boală grea. De-a lungul timpului toate probleme acestuia de sanatate s-au agravat, iar in cele din urma actorul s-a stins din viata.

„Cu regret profund vă informez pe toți că fratele meu John a murit în această dimineață. Mulți dintre voi vi-l veți aminti că pe Ned Glover în Emmerdale sau că pe comediantul Johnny Leeze, pe scena clubului. Avea probleme de sănătate din cauza Covid-19, dar şi altele mai vechi.

A făcut mii de oameni să râdă. Îi vă fi foarte dor de noi toți. Odihnește-te în pace John. Fratele tău iubitor Phil și surorile Pam și Sheila. Știu că le vei avea pe toate sun ochii tăi, acolo sus. Zboară sus pe aripile îngerilor.”

Johnny Leeze a murit la 78 de ani, însă el vă rămâne mereu în amintirea fanilor sai pentru rolul lui Ned Glover din Emmerdale, la care a renunţat în anul 2000, după moartea a doi dintre copiii săi și despărțirea de soția să Jan.  În acel moment actorul a simțit nevoia unei pauze.

Totodată Leeze a avut trei aparițîi în Coronation Street, i-a interpretat pe Mr Slater în 1982, pe Harry Clayton (35 de episoade) în 1985, dar şi pe Laurie Johnstone, într-un episod din 2005.

De-alungul carierei sale, starul a avut, de asemenea, roluri regulate în Last of the Summer Wine, precum și în Phoenix Nights, All Creatures Great and Small și Heartbeat.