Un alt copil din Piteşti, transferat sâmbătă la „Marie Curie”. Deocamdată nu are diagnostic de SHU

Un alt copil din Piteşti este transferat sâmbătă la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală după ce i s-a depistat verotoxină în coprocultură, dar deocamdată nu are diagnostic de sindrom heolitic uremic, anunţă Ministerul Sănătăţii.

05 mart. 2016, 16:16
Un alt copil din Piteşti, transferat sâmbătă la „Marie Curie”. Deocamdată nu are diagnostic de SHU

Sâmbătă după-amiază este în curs de transfer către unitatea bucureşteană un alt copil din judeţul Argeş. Copilul prezintă scaune diareice şi i s-a depistat verotoxină în coprocultură, dar deocamdată nu are diagnostic de sindrom heolitic uremic. Copilul va fi investigat şi diagnosticat în momentul în care va ajunge în Spitalul „Marie Curie”, precizează reprezentanţii MS, potrivit news.ro.

În Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” au fost internaţi vineri doi copii din judeţul Argeş care au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită acută. Aceştia nu prezintă sindrom hemolitic uremic şi au evoluţie pozitivă.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat corespondentului News.ro că ambii copii diagnosticaţi cu boală diareică acută sunt din Piteşti şi s-au prezentat la Spitalul de Pediatrie din municipiu, transferul făcându-se de la această unitate sanitară către spitalul din Bucureşti.

VEZI ŞI Doi copii din Argeş cu boală diareică acută, transferaţi la un spital din Capitală

Conform datelor furnizate de Prefectura Argeş, sâmbătă, în spitalele din acest judeţ sunt internaţi 32 de copii cu scaune diareice acute, 26 dintre aceştia având vârste sub doi ani.

În Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU).