Un alt fel de refugiat a ajuns în România. Masha, o ursoaică din Ucraina, a fost adusă la sanctuarul din Zărneşti

Masha, o ursoaică din Ucraina, a fost adusă la sanctuarul din Zărneşti. Aceasta a petrecut 27 de ani de captivitate în ţara care este acum bombardată de ruşi.

22 mart. 2022, 20:52

Un alt fel de refugiat a ajuns în România. Este vorba despre Masha, o ursoaică ce a stat 27 de ani în captivitate în Ucraina.

Un alt fel de refugiat a ajuns în România

Citeşte şi Raed Arafat, despre criza refugiaţilor din Ucraina. „Nu e uşor să trăieşti printre oameni care suferă. Copiii ăştia nu au nicio vină”

După ce a călătorit 30 de ore cu maşina, Masha a ajuns marţi la sanctuarul din Zărneşti. Ursoaica a explorat pas cu pas ţarcul în care a fost eliberată şi chiar a încercat şi apa din piscină.

Reprezentanţii Animals International România au arătat că, după 27 de ani de captivitate în Ucraina, ursoaica Masha a ajuns la Zărneşti.

„După o noapte petrecută pe un culcuş moale de paie, în sfârşit la adăpost şi având parte de linişte şi pace după călătoria lungă de peste 30 de ore cu maşina pe ruta Ucraina-România în drum spre libertate, Masha a păşit astăzi pentru prima oară în pădure! Cu paşi timizi la început şi tot mai încrezătoare apoi, Masha a explorat pas cu pas ţarcul în care a fost eliberată şi chiar a încercat şi apa din piscină! Pădurea Sanctuarului AMP Libearty îi va fi de acum înainte casă pentru totdeauna”, au scris, pe Facebook, cei de la AMP Libearty – Bear Sanctuary.

Citeşte şi 10 milioane de ucraineni refugiaţi de la începutul invaziei Rusiei, potrivit ONU