Un alt medic american infectat cu Ebola în Africa a fost repatriat în SUA

Un medic american infectat recent cu virusul Ebola în Liberia urmează să fie repatriat vineri în SUA pentru a fi tratat, a anunţat SIM organizaţia americană de caritate pentru care lucrează, informează vineri AFP.

05 sept. 2014, 09:50
Un alt medic american infectat cu Ebola în Africa a fost repatriat în SUA

Un alt medic american infectat cu Ebola în Africa a fost repatriat în SUA.

Rick Sacra, în vârstă de 51 de ani, va fi tratat şi plasat în carantină la Nebraska Medical Center din Omaha, notează într-un comunicat Bruce Johnson, preşedintele SIM USA.

Autorităţile medicale din Liberia investighează circumstanţele infectării doctorului Sacra, care nu a îngrijit pacienţi infectaţi cu virusul Ebola.

Dr. Sacra este al treilea american infectat cu Ebola în Africa de Vest, unde o epidemie de o amploare fără precedent a lovit Guineea, Sierra Leone, Liberia, Nigeria şi Senegal.

Virusul a provocat de la începutul anului peste 1.900 de morţi, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Luna trecuta, doctorul Kent Brantly, trimis în Liberia de o altă asociaţie americană de caritate, alături de o infirmieră a SIM, care a lucrat cu el, au fost infectaţi şi repatriaţi în SUA pentru a fi trataţi într-un spital din apropiere de Atlanta.

Ei au fost externaţi, după ce au fost trataţi cu un ser experimental, fiind consideraţi vindecaţi, precizează AFP.