Un alt milionar român a ajuns sărac-lipit ca Irinel Columbeanu. A fost în topul bogaţilor alături de Ion Ţiriac şi Gigi Becali!

Ion Măgădan, unul dintre cei mai proeminenți milionari de la noi, a trecut de la vârful succesului la faliment. După ce în anul 2005 figura în topul celor mai bogați români, alături de nume precum Ion Țiriac și Gigi Becali, în ultimii ani a cunoscut un declin rapid.
Filip Stan
23 mai 2024, 19:06
Un alt milionar român a ajuns sărac-lipit ca Irinel Columbeanu. A fost în topul bogaţilor alături de Ion Ţiriac şi Gigi Becali!
Un alt milionar român a ajuns sărac-lipit ca Irinel Columbeanu. A fost în topul bogaţilor alături de Ion Ţiriac şi Gigi Becali!

Un alt milionar român a ajuns sărac-lipit ca Irinel Columbeanu. În urmă cu 6 ani, instanţa a declarat falimentul societății sale, Miro SA, și de atunci lichidatorul încearcă să recupereze din bunurile companiei. Decizia a fost urmată de un proces lung de lichidare a activelor, printre care se numără echipamente industriale și vehicule.

„Dispune intrarea în faliment a debitoarei Societatea MIRO SA. În baza art.107 alin.2 din Legea nr.85/2006, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Sibiu SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25 din lege, remuneraţia acestuia urmând a fi stabilită ulterior pe bază de decont, în funcţie de volumul şi complexitatea activităţii prestate. Dispune dizolvarea debitoarei Societatea MIRO SA şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. Fixează data de 11.07.2018 ca termen limită de predare a gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii”, se arăta în decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud, din anul 2018.

Citeşte şi: Îi merge de „Minune” în afaceri! Cum arată hotelul de lux al lui Cati și Adrian Minune. FOTO

Lichidatorului companiei trebuia să valorifice proprietăți în valoare totală de 5,8 milioane de euro. Valorificarea bunurilor a început abia în 2020 și se pare că nu s-a încheiat. Printre bunurile scoase la licitație în trecut s-au numărat instalațiile și mașinile folosite de MIRO pe vremea când încă activa pe piața de confecții metalice. Pentru acestea, CITR, lichidatorul MIRO SA, cerea nu mai puțin de 1,6 milioane de euro fără TVA. La vânzare a fost scos și un spațiu industrial situat pe strada Căstăilor, format dintr-un teren de 2200 de metri pătrați și o hală de 717 de metri pătrați, pentru care s-a cerut 162.000 de euro. La acestea s-a adăugat și o cabană situată pe strada Poligonului, pentru care s-au cerut aproape 70.000 de euro. Piesa de rezistență a fost însă ferma de 172 de hectare situată în localitatea Pietriș. Aceasta a fost scoasă la licitație, cu un preț de pornire de peste 3 milioane de euro. Practic este vorba despre un teren extravilan cu o suprafață de 6,7 hectare, teren pe care există, de asemenea, și clădiri. Din fermă făcea parte și aproape un hectar cu meri, pruni, caiși, cireși și viță de vie.

Printre bunurile scoase la vânzare se numără: un strung carusel de 46.000 de euro, un altul cu o valoare de peste 80.000 de euro, trei macarale pivotante (fiecare se vinde cu câte 1.700 de euro). Se mai vând cu peste 14.000 de euro două tractoare și o freză la sol. Lichidatorul vinde și un Volkswagen Touareg cu 4.650 de euro, o autoutilitară Peugeot cu 2.600 de euro, un Logan cu 825 de euro și o barcă pentru care cere numai 212 euro, scrie gazetadebistrita.ro.

Citeşte şi: Ce a pățit Gabi Bădălău când a încercat să își vândă bolidul de lux. Lamborghini-ul Urus, sechestrat de DIICOT într-un dosar cu droguri

Ion Măgădan a fost un abonat al topurilor cu cei mai bogați români. Acum ani buni, jurnaliștii estimau că acesta ar fi avut o avere de 17 milioane de euro, după ce investise în industria de utilaje, în calitate de acționar principal al Miro.

Acest caz evidențiază fragilitatea succesului financiar și vulnerabilitatea în fața schimbărilor economice. În contextul crizei economice și al altor factori, chiar și cei mai proeminenți oameni de afaceri pot cunoaște căderi spectaculoase. În timp ce Ion Măgădan a înregistrat o scădere abruptă în avere și statut, nume precum Ion Țiriac și Gigi Becali au continuat să prospere în aceeași perioadă. Contrastul dintre traiectoriile lor financiare arată cât de variabilă poate fi lumea afacerilor și cât de important este să gestionezi riscurile și schimbările economice.

Spynews
El este Robert, tânărul care a murit înecat în Olt. Și-a găsit sfârșitul la 21 de ani / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și câștiguri, care durează până-n iulie
Capital.ro
NOILE REGULI s-au stabilit deja în Europa. ORDINUL trebuie să se aplice și în România
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Horoscop duminică, 16 iunie 2024: Vărsătorii vor avea întâlniri interesante
Spynews
Lidia Buble, mereu atentă la felul în care arată! Cântăreața știe când și cum să se răsfețe și întotdeuna se pune pe primul loc / PAPARAZZI
Evz.ro
Traian Băsescu și relația cu Elena Udrea. Dezvăluiri incendiare
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, după ultimele probleme de sănătate! Anunțul a venit în urmă cu puțin timp
Capital.ro
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații: cercetătorii japonezi sugerează un rol esențial al celulelor germinale
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?