Un altfel de 8 Martie: Sophie, soţia premierului canadian, a dedicat Ziua Femeii … bărbaţilor

Anul acesta, Ziua Internaţională a Femeii a căpătat accente surprinzătoare, când Sophie, soţia premierului canadian, Justin Trudeau, a propus ca această zi să fie rezervată sărbătoririi bărbaţilor.

08 mart. 2017, 11:27
Un altfel de 8 Martie: Sophie, soţia premierului canadian, a dedicat Ziua Femeii … bărbaţilor

Propunerea insolită a soţiei premierului canadian a suscitat diferite reacţii pe reţelele de socializare. Dealtfel, pledoaria Sophiei Trudeau privind sărbătorirea sexului opus a fost destul de convingătoare. „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, să îi sărbătorim pe băieţii şi bărbaţii noştri care ne încurajează să fim aşa cum suntem noi cu adevărat şi care le tratează pe fetele şi pe femeile noastre cu respect”, a scris Sophie Gregoire Trudeau pe conturile sale de Facebook şi Instagram.

Citeşte şi Ziua Femeii 2017: Tema internaţională de azi este „Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030”

Cu o fotografie a ei şi a soţului său ţinându-se de mână, schimbând priviri drăgăstoase, Sophie Trudeau a dorit să integreze în această zi internaţională drepturile femeilor. Ea le-a îndemnat şi pe alte femei să se fografieze împreună cu ea şi să difuzeze apoi imaginile pe reţelele de socializare.

Dacă unii din internauţi au apreciat mesajul soţiei premierului canadian, alţii – cei mai numeroşi – au dezaprobat demersul Sophiei, reprosându-i că ea, de fapt, s-ar fi folosit de singura zi a anului destinată în exclusivitate femeilor pentru a-i sărbători, de fapt, pe bărbaţi.