Un an de la atacul terorist din Berlin: Târgul de Crăciun se redeschide luni

Târgul de Crăciun Breitscheidtplatz din Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat terorist cu un camion, urmează să se redeschidă luni, după ce măsurile de securitate în zonă au fost consolidate, inclusiv prin instalarea unor blocuri de beton în jurul pieței, transmite dpa.

27 nov. 2017, 10:41
Un an de la atacul terorist din Berlin: Târgul de Crăciun se redeschide luni

La 19 decembrie 2016, cetățeanul tunisian Anis Amri și-a îndreptat camionul pe care îl conducerea spre târgul de Crăciun din centrul capitalei germane, omorând 12 persoane și rănind cel puțin 70. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Redeschiderea târgului Breitscheidtplatz, prevăzută pentru ora locală 11:00 (10:00 GMT), va fi precedată de o slujbă religioasă la biserica Kaiser Wilhelm, situată în apropiere, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce un individ a lovit cu o maşină un grup de pietoni, în Germania

Târgurile de Crăciun reprezintă adevărați magneți pentru localnici și turiști, care pot cumpăra în general produse gastronomice și băuturi tradiționale și îmbrăcăminte.

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a atras atenția luni că oamenii trebuie să fie ‘vigilenți, dar să nu se teamă’ atunci când merg în târgurile de Crăciun. ”Aceste târguri fac parte din viața și cultura noastre, dar amenințarea terorismului este foarte mare, oricând, oriunde”, a declarat De Maiziere pentru cotidianul Bild.


loading...