Un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: Nu vom uita, nu vom ierta

Peste 20.000 de ruşi au organizat o manifestaţie anti-Maidan, protestând faţă de alungarea de la putere, acum un an, a fostului preşedinte prorus Viktor Ianucovici.

21 feb. 2015, 12:14
Un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: Nu vom uita, nu vom ierta

Manifestaţia de la Moscova a fost organizată în timp ce la Kiev, ucrainenii comemorarau victimele revoltelor sângeroase din capitala ucraineană, care l-au făcut pe Ianukovici să renunţe la putere şi să fugă din ţară în Rusia.  

Sâmbătă, la Moscova, aproximativ 20.000 de protestatari au manifestat în centrul oraşului strigând  sloganuri ca „Nu vom uita, nu vom ierta!” – aluzie la alungarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. Acesta a fugit anul trecut în ţara aliatului său cel mai bun, Vladimir Putin. La manifestaţiile antiucrainene au participat aproximativ o sută de asociaţii, potrivit unor surse ruse.

Unul dintre organizatorii mitingului de protest, Dmitri Sablin, membru al Consiliului Federaţiei Ruse (Camera superioară a Parlamentului rus), a declarat că 100 de asociaţii au anunţat participarea.

Peste 100 de oameni au fost ucişi, iar alte sute au fost răniţi în cursul protestelor violente care au avut loc la Kiev în perioada 18-21 februarie 2014, care au culminat cu înlăturarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.