Bărbat, LOVIT DE MAŞINĂ în timpul protestelor de la Oltchim. Muncitorul a fost dus la spital

Un muncitor al Combinatului Chimic Oltchim a fost lovit de o maşină, în timpul protestelor de joi. Şoferul a încercat să fugă, dar a fost reţinut de ceilalţi protestatari. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul din Râmnicu Vâlcea. Angajaţii Oltchim au blocat din nou joi drumul naţional 64, protestând pe trecerea de pietoni.

28 mart. 2013, 09:51

Un muncitor de la Combinatul Chimic Oltchim a fost lovit pe o trecere de pietoni de o maşină condusă de un tânăr care mergea cu viteză. Potrivit România TV, şoferul de 26 de ani a fugit de la locul accidentului, dar a fost reţinut de ceilalţi protestatari. Cei care au asistat la accident susţin că la faţa locului au fost şi poliţişti, dar că aceştia nu au avut niciun fel de atitudine.

De asemenea, şoferul a declarat poliţiştilor că nu are acte asupra lui. Bărbatul lovit a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul din Râmnicu Vâlcea.

Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, pentru a protesta faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.

Protestatarii s-au deplasat apoi pe drumul naţional 64 unde au blocat din nou circulaţia, informează România TV. Protestatarii sunt atât angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, cât şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti.

Salariaţii au strigat lozinci antiguvernamentale, împotriva administratorilor judiciari ai combinatului şi au declarat că nu vor înceta protestele până nu vor primi răspunsuri certe sau până ce ministrul Ponta nu va veni la combinat.

Şi miercuri dimineaţă salariaţii de la Oltchim au blocat timp de două ore DN64 Râmnicu Vâlcea – Slatina.

Combinatul vâlcean Oltchim este cea mai mare unitate economică din judeţ având peste 3.000 de angajaţi. De nouă luni traversează cea mai gravă criză economică, a fost închis în vara anului 2012, a trecut printr-o tentativă de privatizare nereuşită, a fost repornit la 5% capacitate în octombrie, iar de la sfârşitul lunii ianuarie 2013 se află în procedură de insolvenţă.