Un apartament a luat foc în Iaşi din cauza unei candele. Opt persoane din bloc, EVACUATE

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit sâmbătă seara, în municipiul Iaşi, după ce un apartament dintr-un bloc din zona Ciurchi a fost cuprins de flăcări, opt persoane fiind evacuate, printre care patru copii.

05 mai 2018, 18:06
Un apartament a luat foc în Iaşi din cauza unei candele. Opt persoane din bloc, EVACUATE

Pentru stingerea focului, 18 pompieri au intervenit cu autospeciale, timp de 40 de minute.

„În urma unui apel primit la serviciul 112 am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. La faţa locului, 18 pompieri au intervenit cu două autospeciale de stingere a incendiului şi o autospecială pentru victime multiple. De asemenea, opt persoane intoxicate cu fum au fost evacuate”, a declarat, pentru AGERPRES, lt. Răzvan Romaşcu, ofiţer ISU Iaşi.

Conform acestuia, se pare că incendiul s-a iscat de la o candelă aprinsă de proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de 73 de ani.

„Am asistat opt persoane intoxicate cu fum. O femeie de 73 ani, proprietara apartamentului unde a izbucnit incendiul, a necesitat transport la spital. Celelalte persoane, printre care patru copii cu vârste între 2 şi 4 ani, o gravidă în vârstă de 28 ani, un tânăr în vârstă de 17 ani, şi o bătrână de 83 ani, au suferit intoxicaţii uşoare cu fum. Au refuzat să fie duse la spital. Femeia de 83 ani are o proteză de şold. Ea va rămâne în grija unei vecine”, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.