Un artist realizează portrete incredibile. Nu ştii dacă operele lui sunt fotografii sau picturi FOTO

Craig Wylie lucrează trei luni pentru realizarea unui portret, însă opera sa este atât de uluitoare încât stârneşte uşor confuzie printre privitori, la prezentările sale.

01 mart. 2013, 20:46

La prima vedere, aceste imagini arată ca nişte fotografii, iar dacă ar fi cineva să susţină contrariul ar fi privit cu neîncredere. Şi totuşi personajele nu sunt protagonistele vreunei şedinţe foto, ci au fost pictate de către artistul Craig Wylie, care a petrecut până la trei luni în faţa pânzei, pentru fiecare dintre capodoperele sale.

Rezultatele sunt pe măsura muncii, astfel că este uşor de făcut confuzia între pictură şi fotografie. Fiecare detaliu, ridurile din jurul ochilor, pistruii de pe faţă sau gropiţele din obraji, sunt tratatate şi redate cu mare grijă de talentatul pictor. De remarcat şi dimensiunile operelor, cea mai mare măsurând 2X3 metri.

Între altele, el a realizat portaretul dublei campioane olimpice la atletism, Kelly Holmes, care iniţial a fost descurajată de mărimea portretului şi gradul său de detaliere, dar în cele din urmă a fost mulţumită. Craig Wylie încearcă acum să-şi vândă operele, iar pentru o pânză a primit suma de 30.000 lire sterline.

Pictorul are 39 de ani, s-a născut în Zimbabwe, a studiat arta în Africa de Sud, iar din 1998 trăieşte în Anglia.