Un asteroid imens se apropie de Pământ. Cât de periculos este pentru planeta noastră

Un asteroid imens se apropie de Pământ. În timp ce NASA a clasificat asteroidul drept ''potențial periculos'', este extrem de puțin probabil să reprezinte o amenințare reală pentru planeta noastră, trecând la o distanță de aproximativ 4 milioane de kilometri.

24 mai 2022, 10:30
Un asteroid imens se apropie de Pământ. Cât de periculos este pentru planeta noastră
Un asteroid imens se apropie de Pământ

Un asteroid imens se apropie de Pământ. Numit 7335 (1989 JA), asteroidul are o dimensiune de două ori mai mare decât Burj Khalifa şi va trece pe lângă planeta noastră vineri. Pentru a pune asta în context, este de aproape 10 ori distanța medie dintre Pământ și Lună.

Citeşte şi: Filmele SF devin realitate. NASA vrea să devieze traiectoria unui asteroid, la fel ca în pelicula Armageddon, cu Bruce Willis şi Ben Afflleck

Un asteroid imens se apropie de Pământ

Asteroidul se va apropia de Pământ, vineri, la 14:26 UTC (ora universală coordonată), potrivit NASA. În acel moment, asteroidul se va afla la 0,026 de unități astronomice de Pământ și va călători cu o viteză uluitoare de aproximativ 47.231 km/h. Este de aproximativ 14,5 ori mai rapid decât un glonț.

Cu un diametru de aproximativ 1,8 kilometri, asteroidul va fi cea mai mare rocă spațială care va trece aproape de Pământ în acest an. Deși șansa ca acest asteroid să lovească Pământul este extrem de scăzută, NASA nu a anulat șansele coliziunii unui asteroid în viitorul apropiat, notează Daily Mail, citat de Observator News.

Cercetătorii descoperă în jur de 30 de noi ”obiecte din apropierea Pământului” în fiecare săptămână, iar la începutul anului 2019 descoperise un total de peste 19.000 de obiecte. Cu toate acestea, agenția spațială a avertizat că catalogul său nu este complet, ceea ce înseamnă că un impact neprevăzut ar putea avea loc ”oricand”.