Un autocar cu 24 de turişti, între care şi zece ziarişti ucraineni, a rămas blocat în zăpadă

Un autocar cu 24 de turişti, între care şi zece ziarişti ucraineni, a rămas blocat în zăpadă, vineri după-amiază, pe drumul Pojorâta-Rarău, închis circulaţiei pe timp de iarnă, iar echipe ale ISU Suceava, jandarmi montani şi poliţişti au intervenit şi au deblocat autocarul în câteva zeci de minute.

22 feb. 2013, 14:56
Un autocar cu 24 de turişti, între care şi zece ziarişti ucraineni, a rămas blocat în zăpadă

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în cursul zilei de vineri după-amiază, un autocar în care se aflau turişti ucraineni şi români a intrat pe porţiunea de drum judeţean Pojorâta spre cabana Rarău, care este închisă circulaţiei publice, iar la un moment dat au constatat că nu pot ajunge la cabană şi au întors, după care autocarul a rămas înzăpezit, potrivit Mediafax.

În urma primirii unui apel la numărul de urgenţă 112, pompierii, salvamontiştii şi jandarmii s-au mobilizat pentru salvarea oamenilor blocaţi. Pentru deszăpezirea drumului, echipajele de salvare au avut la dispoziţie o freză de zăpadă. Din cauza drumului îngust, şoferul nu a reuşit să întoarcă vehiculul, acesta rămânând blocat, în frig, într-o zonă în care telefoanele mobile nu au semnal.

Prefectul a spus că situaţia s-a rezolvat în câteva zeci de minute, în zonă intervenind reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, poliţişti şi jandarmi montani. Potrivit acestuia, excursia este organizată de Primăria Câmpulung Moldovenesc, în autocar aflându-se 24 de turişti, din care zece ziarişti ucraineni.

Turiştii doreau să ia masa la o cabană de pe masivul Rarău, dar au ignorat semnul prin care se anunţă că circulaţia este închisă.

„În niciun moment nu a fost pusă în pericol viaţa vreunui turist. A fost o întâmplare nefericită”, a spus prefectul de Suceava.

Citeşte şi: Un utilaj de deszăpezire care acţiona pe DN66 a derapat şi a rămas blocat într-un şant VIDEO