Un autocar în care se aflau mai mulţi tineri s-a răsturnat în judeţul Braşov. A fost activat planul ROŞU de intervenţie

Un autocar s-a răsturnat, vineri după-amiază, pe drumul dintre Râşnov şi Pârâul Rece, în judeţul Braşov, fiind activat planul roşu de intervenţie.

23 iun. 2017, 16:12

UPDATE. Persoana descarcerată este un cetăţean străin, are o fractură deschisă, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

UPDATE: Doar o persoană este încarcerată.

Grupul de tineri venea de la Bucureşti şi se îndrepta către o cabană din zona Râşnov.

UPDATE: Accidentul a avut loc, după ce autocarul a intrat în derapaj (carosabilul era ud) și s-a răsturnat la marginea drumului, conform datelor oferite de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu. Acesta a precizat că traficul este blocat la această oră

UPDATE: „Sunt și adulți, și copii în autocar au fost mobilizate echipaje din Brașov și Prahova. Este un număr de 12 răniți, o persoană e încarcerată și majoritatea au leziuni de membre. Informațiile se pot schimba. Este o zonă instabilă pentru aterizarea unui elicopter SMURD”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE: Reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova au declarat că în autocar sunt 40 de persoane, două dintre acestea fiind încarcerate.

Autocarul s-a răstunat într-o parte, nu a căzut în prăpastie.

La fața locului intervin trei autospeciale de stingere, una de descarcerare, trei echipaje SMURD, patru autospeciale pentru transport personal și victime multiple, precum și șapte echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Brașov, potrivit mytext.ro.

De asemenea, sunt pregătite să intervină, în caz de nevoie, echipaje de la ISU Sibiu, Covasna și Prahova, fiind activat Planul Roșu.

Din primele informații, în autocar s-ar afla copii.

Citeşte şi Accident mortal în Vrancea. Un bărbat a fost spulberat de un camion