Un autocar plin cu elevi, BLOCAT în nămeţi pe Transalpina

Un autocar în care se aflau 16 minori şi patru adulţi din Bucureşti a rămas înzăpezit pe Transalpina, timp de câteva ore. Un ARO al Jandarmeriei şi o maşină a Societăţii de Drumuri Judeţene Alba au reuşit să tracteze autocarul şi încă un autoturism aflat în aceeaşi situaţie până într-un sector de drum deschis traficului şi deszăpezit.

15 dec. 2013, 16:18
Un autocar plin cu elevi, BLOCAT în nămeţi pe Transalpina

Şoferii celor două vehicule vor fi sancţionaţi pentru nerespectarea restricţiei de a circula pe un sector de drum închis pe timp de iarnă, semnalate corespunzător prin indicatoare rutiere, cu amendă între 6 şi 8 puncte, ceea ce echivalează cu o sumă cuprinsă între 480 şi 640 de lei. De asemenea, şoferii se vor alege şi cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 60 de zile., potrivit Agerpres.

Potrivit salvamontiştilor se pare că grupul a rămas înzăpezit la o altitudine de peste 1600 de m în păsul Tărtărău lângă lacul Oaşa la granţia dintre juţele Alba şi Vâlcea.

Grupul a plecat din Bucureşti pe ruta Obârşia Lotrului – Rânca cu traversarea muntilor pe şoseaua Transalpina cu un autocar nechipat de iarnă.