Un avion a luat foc în zbor şi s-a prăbuşit. Imagini şocante cu momentul impactului

Trei avioane militare s-au prăbuşit în ultimele trei zile în locuri diferite de pe glob. Ultimul eveniment nefericit, un zbor experimental, a fost filmat.

17 aug. 2021, 13:11
Un avion a luat foc în zbor şi s-a prăbuşit. Imagini şocante cu momentul impactului

Un avion a luat foc şi s-a prăbuşit. Este vorba de un prototip de avion militar de transport Ilyushin Il-112V cu trei persoane la bord s-a prăbușit marți în timpul unui zbor de testare în regiunea Moscovei, a declarat producătorul său, United Aircraft Corporation, potrivit Reuters.

Din declarația companiei nu era clar dacă au existat victime în accident. Cu toate acestea, agenția de știri RIA a citat o sursă anonimă spunând că se crede că echipajul a murit.

Haos în Afganistan. Cum arată un avion cu 640 de persoane evacuate din Kabul. Imaginea face înconjurul lumii
Un videoclip al accidentului publicat online a arătat avionul care zboară la mică altitudine, cu una dintre aripi în flăcări, înainte de a face o cotitură bruscă și a cădea la sol.

United Aircraft Corporation dezvoltă și testează Il-112V ca înlocuitor pentru îmbătrânirea Antonov An-26.
Noul avion are o autonomie de zbor la încărcătură maximă de până la 1.200 de kilometri şi poate dezvolta o viteză maximă de 550 km/h. Modelul aflat în probe IL-112V este conceput pentru transportul şi desantul trupelor şi mărfurilor de până la cinci tone.

La sfârşitul săptămânii trecute, un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit în Turcia. Cele opt persoane aflate la bord au murit.

Avionul, care fusese închiriat din Rusia, avea la bord un echipaj format din cinci militari ruşi şi trei turci. El ajuta la stingerea incendiilor în districtul Onikisubat, din provincia turcă Kahramanmaras, situată în apropierea frontierei cu Siria.

Detalii incredibile despre cum avionul ucrainean folosit de contrabandişti făcea naveta între Cernăuţi şi România! Vameşii români l-au văzut cu ochiul liber şi când a intrat şi când a ieşit dar n-au putut să facă nimic! Nici acum autorităţile din România nu ştiu unde a aterizat!

După pierderea contactului radio cu avionul în provincia Kahramanmaras, echipele de intervenţie au fost mobilizate rapid, a explicat guvernatorul regional Omer Faruk Coskun.

Şi un avion militar afgan s-a prăbuşit în Uzbekistan, a anunţat luni un site de ştiri uzbec, citând surse şi imagini transmise prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie, relatează Reuters, potrivit Agerpres.