Un avion AN-2 a DISPĂRUT deasupra Mării Baltice

Echipele de salvare caută în Marea Baltică un avion lituanian de mici dimensiuni An-2 cu doi piloţi la bord, care a dispărut în timp ce se îndrepta din Suedia către Lituania.

18 mai 2015, 12:20
Un avion AN-2 a DISPĂRUT deasupra Mării Baltice

Viktoras Sisniauskas, directorul companiei Klaipedos Avialinijos care deţine avionul cu un singur motor de fabricaţie sovietică, a declarat că la bordul acestuia se aflau doi piloţi experimentaţi.

Avionul An-2 plecase sâmbătă din oraşul Gothenburg şi urma să aterizeze în Lituania la ora 17.20. Sisniauskas a declarat că nu au fost înregistrate probleme tehnice înaintea zborului. “Avionul era în stare bună de funcţionare”, a declarat el.

Citeşte şi Puşcaş marin mort după ce aeronava în care se afla a făcut o aterizare riscantă

Potrivit lui Sisniauskas, cu aproximativ o oră şi jumătate înainte, în timpul zborului anterior din Danemarca spre Gothenburg, piloţii Adolfas Maciulis şi Alvydas Selmistraitis, ambii având peste 60 de ani şi cu peste 15.000 de ore zbor, au declarat că nu există probleme.

Potrivit Ministerului lituanian al Apărării, Centrul aeronautic de coordonare a operaţiunilor de salvare a anunţat sâmbătă în jurul orei 18.00 că a pierdut contactul cu avionul An-2.