Un avion care transporta 233 de persoane s-a prăbuşit şi a luat foc pe un câmp. Sunt victime

Pasagerii şi membrii echipajului au trecut pe lângă moarte, după ce o pasăre a fost "absorbită" în ambele motoarele avionului care se pregătea de aterizare.

15 aug. 2019, 15:51

Zborul companiei aviatice Ural Airlines, Flight U1678, decolase din Moscova, de pe Aeroportul Zukovsky la ora locală 06.10 şi se îndrepta spre Simferopol, în Crimeea, când a intrat în coliziune cu două păsări, lovind ambele motoare ale avionului şi declanşând un incendiu la unul dintre motoare, în timp ce al doilea motor s-a oprit.

Capitanul aeronavei, Damir Iusupov,  în vârstă de 41 de ani a anunţat prin radio că aeronava va face o aterizare de urgenţă. Nu a reuşit, iar aeronava s-a prăbuşit în schimb pe câmp, într-un lan cu porumb, relatează presa britanică.

Iusupov a pus aparatul pe pământ, cu ambele motoare stinse.

Avionul decolase din Moscova şi urma să ajungă în Simferopol – principalul oraş din Crimeea anexată, care este o staţiune preferată de mulţi ruşi care trăiesc în Moscova.

În urma acestui incident, un număr de 23 de pasageri din totalul de 226 şi 7 membri ai echipajului au fost îngrijiţi la spital pentru îngrijiri medicale minore, cu o singură excepţie, cea a unei femei de 69 de ani care a fost internată în spital pentru tratament în urma acestui accident.

În urma accidentului, presa rusă a făcut o comparaţie cu un alt incident asemănător denumit „Miracolul de pe Râul Houston”, din 2009, când pilotul Chesley Sullenberger a reuşit sa amerizeze cu succes pe apă, după ce avionul fusese lovit de un stol de gâşte.

În acel accident care a făcut înconjurul lumii, toate cele 155 de persoane aflate la bordul US Airways Airbus A320 au fost salvate de ambarcaţiunile care se aflau acolo în momentul incidentului.