Un avion cu 232 de oameni la bord a aterizat de urgenţă în Siberia, de teama unui incendiu la bord

Un avion cu 214 pasageri şi 18 membri ai echipajului la bord, care zbura de la Londra la Hong Kong, a aterizat de urgenţă în Siberia, după ce un indicator de bord a arătat că a izbucnit un incendiu în cală.

23 nov. 2016, 11:06
Un avion cu 232 de oameni la bord a aterizat de urgenţă în Siberia, de teama unui incendiu la bord

Cursa Cathay Pacific a aterizat de urgenţă, în siguranţă, pe aeroportul Tolmacevo, din Novorsibirsk, din nord-estul Rusiei, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, scrie news.ro. 

Incidentul s-a produs la circa şase ore de la decolarea aeronavei Boeing-777, când un indicator din cabină a arătat că este un incendiu în zona de bagaje.

Autorităţile au demarat o anchetă, dar deocamdată nimic nu sugerează că ar fi fost, într-adevăr, vorba de un incendiu. „Primele informaţii arată că aterizarea a fost provocată de activarea greşită a unui indicator de urgenţă”, a anunţat Poliţia din Novorsibirsk, citată de agenţia TASS.

„Siguranţa pasagerilor noştri şi a membrilor echipajului este prioritatea noastră. Ajutăm pasagerii să se cazeze la hotel, pentru a se odihni, până la sosirea unui alt avion. Le mulţumim autorităţilor şi echipelor ruse care ne-au ajutat la sol pentru susţinere şi pasagerilor noştri pentru înţelegere”, a anunţat Cathway Pacific pe Twitter.