Panică în SUA. Un avion A LUAT FOC după o aterizare RATATĂ la San Francisco. Doi oameni au murit

Tragedie în Statele Unite ale Americii. Un avion a luat foc după o aterizare ratată pe aeroportul din San Francisco. Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază. Aeronava aparţine unei companii coreene. Aeroportul a fost închis. Potrivit pompierilor din San Francisco, doar doi oameni şi-au pierdut viaţa, dar peste 180 de persoane au fost rănite.

06 iul. 2013, 19:25

Un Boeing 777 al companiei aeriene Asiana Airlines a aterizat forţat, sâmbătă după-amiaza, pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a ratat aterizarea. Conform autorităţii federale a aviaţiei (FAA), citată de AFP, aeronava a luat foc. Pompierii au sosit imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările.

Doi oameni au murit în urma accidentului aviatic, corpurile lor fiind găsite în afara aparatului de zbor puternic avariat. Vîrsta sau sexul victimelor nu sunt cunoscute.

La bordul cursei Asiana 214 de la Seul se aflau 307 pasageri şi membri ai echipajului. Peste 180 de persoane au fost transportate la 9 spitale din zonă, dar, din fericire, majoritatea aveau răni relativ uşoare, doar 5 aflându-se în stare critică.

O singură persoană este dată dispărută, fiind căutată în continuare de echipele de salvare.

Potrivit România TV, autorităţile nu au raportat eventuale victime şi nici problema care a dus la această tragedie. Martorii spun că mai mulţi pasageri au reuşit să iasă pe ieşirile de urgenţă. Presa străină scrie că 290 de pasageri şi 12 membri ai echipajului au fost evacuaţi la timp din aeronavă.

„Botul avionului era mai ridicat decât este normal pentru un avion în curs de aterizare şi mi-am spus că asta este ciudat”, a mărturisit Stephen Dear, un martor al accidentului, pentru ABC. „S-a apropiat din ce în ce mai mult şi am văzut cum coada loveşte solul”.

FAA a anulat toate zborurile cu destinaţia sau cu plecarea de pe aeroportul din San Francisco, iar accesul la aeroport a fost închis. Aparatele Boeing 777 sunt aparate de cursă lungă care pot conţine de la 246 la 300 de locuri, conform site-ului Asiana Airlines.

Unul dintre supravieţuitori a postat un mesaj: „Tocmai ne-am prăbuşit, coada avionul a fost pur şi simplu smulsă”.

Jumătate din cabina avionului a fost arsă, interiorul avionului fiind vizibil cu ajutorul camerelor din elicopterele televiziunii.