Un avion de luptă francez s-a prăbușit în curtea unei case din Las Vegas

Compania a confirmat prăbușirea și a anunțat că pilotul a murit și că nu se aflau alte persoane la bord.

25 mai 2021, 12:14
Un avion de luptă francez s-a prăbușit în curtea unei case din Las Vegas

Incidentul s-a produs luni, la 11 kilometri de centrul orașului Las Vegas, la ora locală 14.30 (marți, ora 0.30 în România)

Avionul aparținea companiei Draken US, aflată sub contract cu armata americană. Compania a confirmat prăbușirea și a anunțat că pilotul a murit și că nu se aflau alte persoane la bord.

Nu este, deocamdată, clar dacă prăbușirea a produs victime la sol. Alex Reyes, un martor din vecinătatea curții unde a căzut avionul, a declarat pentru presa locală că a auzit un zgomot puternic, după care a văzut fum negru dinspre locuința afectată.

O altă martoră, Eugenia Brackeen, a spus că energia electrică s-a întrerupt pentru o scurtă perioadă.  Imagini difuzate online de martori arată fumul degajat în urma prăbușirii, nu departe de împrejmuirea sudică a bazei militare Nellis, precum și pompieri care ajung la locul dezastrului și un elicopter care monitorizează zona din aer.

Avion de pasageri, doborât de rachete, raport oficial. 176 de pasageri au murit de teama unui atac al SUA
Forțele de ordine au izolat locul prăbușirii. Aparatul de fabricație franceză este utilizat pentru rolul de inamic în antrenamentul piloților americani. Baza aeriană militară Nellis este cunoscută pentru exercițiile militare unde piloți americani și ai aliaților SUA se antrenează într-o zonă restricționată din centrul statului Nevada.


Baza dispune de aparate de vânătoare F16 Falcon și F 22 Raptor precum și de aparate A 10 Warthog de atac la sol.

Compania Draken US deține avioane de fabricație franceză Mirage F1 pentru misiuni de antrenament în care joacă rolul de adversari ai aparatelor pilotate de ofițeri americani.

Compania nu a precizat care era misiunea aparatului prăbușit. Cazul este investigat de Comisia americană pentru siguranța transporturilor (NTSB), de la care se așteaptă un raport preliminar în aproximativ două săptămâni.

Prăbușirea care a avut loc luni este primul incident de acest fel produs la baza Nellis după accidentul în care a un pilot al flotilei acrobatice de elită Thunderbirds a murit într-un zbor de antrenament, în aprilie 2018.

Clipe de groază pentru pasagerii unui avion Tarom. Aeronava, la un pas de prăbuşire


loading...