Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava. Presa locală anunţă că unul dintre morţi este fratele fostului ministru Cristian Adomniţei

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona Hurjuieni, a informat, duminică seara, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

11 sept. 2022, 20:32
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava. Presa locală anunţă că unul dintre morţi este fratele fostului ministru Cristian Adomniţei
Imagine generica

UPDATE avion prăbuşit: Bogdan Constantin Adomniței este una dintre victimele aflate în avionul prăbușit din Gălănești, Suceava, potrivit surselor Antena 3. Presa locală spune că acesta era fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței.

Bogdan Constantin Adomniţei este fratele fostului ministru al Educației și fost președinte al CJ Iași, Cristian Adomniței, și fiul fostului șef al Inspectoratului în Construcții Suceava, Constantin Adomniței. Bogdan  Adomniţei a fost arhitect, patron al firmei MOLDPROIECT-ASD SRL. El era căsătorit și era tatăl unei fetițe de 4 ani.

Bogdan Adomniţei își cumpărase recent un avion și urma cursuri de pilotaj. Se pare că un cioban este cel care a sunat la 112 și a semnalat prezența epavei avionului pe un câmp, dar nimeni nu a observat aeronava în momentul în care s-a prăbușit.

Cutremur de peste 4 grade Richter în zona seismică Vrancea
UPDATE: Marcel Iliese este unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România. Este fost pilot militar și de linie, pilot de elicopter, considerat unul din cei mai experimentați piloți din România. Marcel Iliese locuia la București și avea casă în Ipotești. Acesta avea periodic grupe de piloți cu care făcea antrenamente la Suceava.
Pasionații din domeniul zborurilor ușoare spun că nici Adomniței nu era un pilot chiar începător, având licență de zbor de ceva vreme.

 

UPDATE: Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari: „Din păcate, informația inițială se confirmă, sunt două victime decedate de sex masculin. Colegii mei ajunși la fața locului nu au găsit probleme deosebite în sensul ca avionul să fie în flăcări, s-a asigurat perimetrul, iar ancheta a fost preluată de organele abilitate”.
UPDATE: Victimele sunt Marcel Iliese, instructor din București, şi Bogdan Adomniţei, din Suceava.  vionul decolase de la Frătăuți.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a precizat că la bordul avionului se aflau două persoane. Din primele informații, neoficiale, atât pilotul, cât și pasagerul și-ar fi pierdut viața în urma impactului cu solul. La fața locului au fost trimise efective importante ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Se intervine cu autospeciale de stingere şi două ambulanţe.

Citeşte şi: Tinmar Energy, în pragul falimentului? Compania nu-și mai permite achiziționarea de energie, însă patronul dă petreceri de sute de mii de euro pe litoral. „Nu avem resursele necesare pentru a susține achizițiile consumatorilor plafonați”