Un avion de vânătoare s-a prăbuşit în Arizona, SUA

Un avion de vânătoare F-16 s-a prăbuşit miercuri seara, într-o suburbie a oraşului Phoenix (Arizona), la scurt timp după decolarea de la baza aeriană Luke.

27 iun. 2013, 05:40
Un avion de vânătoare s-a prăbuşit în Arizona, SUA

Accidentul s-a produs într-o zonă deşertică, nu departe de un aeroport militar, potrivit AP, care citează surse militare.

Imediat după accident, presa a relatat că avionul ar fi căzut chiar în oraş, iar fragmentele sale s-au împrăştiat pe străzile alăturate locului accidentului, potrivit Agerpres.

Cei doi aviatori aflaţi la bordul aparatului de zbor au reuşit să se catapulteze în condiţii de siguranţă. Din primele informaţii, aceştia s-au ales cu răni minore.

La impactul cu solul, avionul a explodat. Mai multe autospeciale şi ambulanţe au sosit la locul catastrofei. O anchetă urmează să stabilească exact cauzele producerii accidentului.

Baza aeriană Luke, situată la aproximativ 15 de kilometri vest de Phoenix, este cea mai mare bază de F-16 de instrucţie din lume.

În martie 1999, forţele aeriene ale SUA au suspendat temporar toate zborurile cu F-16 după ce un avion de acest tip s-a prăbuşit în deşert, în timpul unui exerciţiu de rutină.