Un avion MIG 21 va fi amplasat în faţa căminului cultural din Deveselu

Un avion MIG 21 nefuncţional va fi amplasat în centrul comunei Deveselu, în faţa căminului cultural, aparatul de zbor fiind obţinut gratuit de administraţia locală de la unitatea militară, conform afirmaţiilor primarului comunei Deveselu, Ion Aliman.

23 iul. 2013, 12:10
Un avion MIG 21 va fi amplasat în faţa căminului cultural din Deveselu

Noi am solicitat unităţii militare un aparat de zbor pentru a-l amplasa în faţa căminului cultural după ce reabilităm clădirea. Am primit luna aceasta un MIG 21 care nu mai era funcţional. Singurele costuri au fost cele cu transportul aparatului, demontat, de la unitatea militară şi până la sediul primăriei. Avionul a fost montat din nou şi acum aşteptăm să modernizăm căminul cultural, iar la finalul lucrărilor în faţa acestei clădiri va fi amplasat şi avionul MIG 21″, a declarat marţi, pentru Agepres, Ion Aliman.

În Deveselu mai este amplasat un avion MIG 21, pe spaţiul verde la cartierul de blocuri în care locuiesc foşti şi actuali militari.

Acesta a menţionat că tot în luna în curs administraţia locală a obţinut finanţare europeană nerambursabilă de peste 100.000 euro pentru reabilitarea clădirii căminului cultural şi au început demersurile pentru organizarea licitaţiei în vederea execuţiei lucrărilor, care vor cuprinde schimbarea acoperişului imobilului, a tencuielii exterioare şi montarea unei centrale termice. Ion Aliman susţine că în vara anului viitor căminul cultural va fi complet reabilitat şi tot atunci va fi amplasat şi avionul MIG 21 în faţa clădirii menţionate.

Deveselu a cunoscut o transformare radicală în ultimii doi, după ce baza militară din localitate a fost aleasă pentru a a găzdui elemente ale scutului antirachetă. Dacă în 2011 Deveselu era o comună fără sisteme de alimentare cu apă, canalizare, cu drumuri proaste, fără perspective de dezvoltare, în prezent localitatea este în şantier şi se fac investiţii ample în infrastructura de utilităţi, transport, şcolară. Până la sfârşitul acestui an schimbările vor fi mai vizibile, deoarece se vor finaliza lucrările pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă potabilă, a celui de canalizare, va fi pusă în funcţiune staţia de epurare, care a fost deja adusă în comună. Pentru anul viitor alte investiţii sunt programate, precum asfaltarea reţelei de drumuri în toată localitatea, introducerea sistemului de alimentare cu gaze, punerea în funcţiune a unei centrale fotovoltaice care va asigura energia pentru iluminatul public.

Centrala fotovoltaică va fi dată în folosinţă în primăvara anului 2014 şi este o investiţie a Primăriei Deveselu cu fonduri de la bugetul locală, obţinute prin credit bancar.

Primarul din Deveselu a mai declarat pentru AGERPRES că s-a finalizat drumul către unitatea militară, inclusiv în zona de trecere la nivel cu calea ferată, pentru care a fost nevoie de materiale speciale.