Un avion militar al Emiratelor Arabe Unite s-a prăbuşit în Yemen

Un avion militar al Emiratelor Arabe Unite (EAU) s-a prăbușit în Yemen din cauza unei defecțiuni tehnice, a anunțat coaliția arabă împotriva rebelilor șiiți yemeniți Houthi, a anunțat agenția de presă saudită SPA, fără a da alte detalii, relatează Reuters.

14 mart. 2016, 12:51

Agenția saudită de presă a citat o declarație a coaliției conduse de Arabia Saudită potrivit căreia doi piloți din Emirate și-au pierdut viața în urma prăbușirii avionului Mirage. ‘Doi piloți au murit după ce avionul lor de tip Mirage s-a prăbușit luni în urma unei defecțiuni’, a anunțat comandamentul coaliției într-un comunicat publicat la Riad.

Emiratele Arabe Unite au anunțat că au pierdut un avion de luptă în Yemen unde participau, în cadrul coaliției arabe, la atacuri aeriene împotriva rebelilor șiiți, acuzați de legături cu Iranul. Într-un comunicat, comandamentul forțelor armate din Emirate a indicat pur și simplu că avionul ‘participa la operațiuni militare în Yemen în cadrul coaliției conduse de Arabia Saudită’. Este pentru prima dată când Emiratele, parte importantă a coaliției din Yemen, anunță o astfel de pierdere.

Riadul și o coaliție a statelor arabe au intervenit în războiul civil din Yemen în urmă cu un an, într-o încercare de readucere la putere a președintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi după ce rebelii Houthi și forțe loiale fostului președinte Ali Abdullah Saleh l-au îndepărtat. Rebelii Houthi dețin controlul în capitala Yemenului, Sanaa. Cel puțin două avioane ale alianței s-au prăbușit de la declanșarea campaniei în Yemen.