Un avion militar american s-a prăbuşit în Germania. Pilotul s-a catapultat

Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit marţi într-o pădure din Bavaria, în sudul Germaniei. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a suferit răni uşoare, a anunţat poliţia.

11 aug. 2015, 12:34
Un avion militar american s-a prăbuşit în Germania. Pilotul s-a catapultat

Cauza prăbuşirii avionului militar american nu este cunoscută deocamdată şi nici dacă pilotul care s-a catapultat este rănit. 

Aparatul, de tip F-16, a căzut în apropiere de Engelmannsreuth, în nordul landului Bavaria. Aparatul provenea de la baza aeriană americană Spangdahlem, din vestul Germaniei, potrivit Reuters.

La locul accidentului s-au deplasat echipe de salvare. Pompierii sting incendiul provocat de explozia aparatului de zbor la impactul cu solul.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Engelmannsreuth, în nordul landului Bavaria. Aparatul decolase de la baza aeriană americană Spangdahlem. Dar Roman Markert, comandant adjunct al poliţiei din Pegnitz, a declarat pentru portalul local de ştiri nordbayern.de că avionul decolase de la baza militară de antrenament Grafenwoehr şi s-a prăbuşit în timpul efectuării unor manevre. La rândul său, postul local de televiziune TVO a relatat anterior că avionul F-16 transporta o bombă de antrenament de 100 de kilograme.

Baza de la Grafenwoehr este una dintre cele mai mari baze de antrenament americane din afara Statelor Unite şi cea mai mare bază multinaţională de antrenament din Europa, având aproximativ 10.000 de soldaţi americani şi 3.000 de angajaţi civili germani.