Un avocat a fost şantajat de o familie de romi după ce a luat mită

A luat mită 29.000 de euro şi i s-au cerut înapoi 37.500. A păţit-o un avocat din Vâlcea care a cerut şpagă ca să scape o familie de ţígani, de închisoare. Numai că oamenii i-au cerut înapoi şi dobândă la banii luaţi, atunci când promisiunea n-a fost onorată.

12 mai 2014, 14:30
Un avocat a fost şantajat de o familie de romi după ce a luat mită

Un avocat din Vâlcea le-a promis unor romi din Drăgăşani că îi scapă de închisoare, pentru 29.000 de euro. Oamenii i-au dat cât a cerut, dar rezultatul nu a fost cel aşteptat.

Atunci când unul dintre membrii familiei a fost condamnat la închisoare, romii s-au înfuriat peste măsură. Au mers peste avocat şi au cerut banii înapoi. La cele 29.000 de euro date, romii au calculat şi dobândă. Astfel încât avocatului i s-a cerut să dea nu mai puţin de 37.500 de euro.

Romii au încercat să îl intimideze pe avocat. L-au hărţuit acasă, la serviciu, au mers chiar şi la domiciului părinţilor săi. În cele din urmă, avocatul a făcut rost de o parte din bani. Ţiganii însă nu s-au mulţumit cu mai puţin.

Când romii l-au ameninţat cu diverse acte de violenţă atât pe el cât şi pe membrii familiei sale, avocatul s-a speriat. A hotărât să le povestească totul procurorilor DNA. Aceştia au organizat un flagrant în parcarea unui magazin din Craiova. Acolo, romii au fost prinşi şi reţinuţi la scurt timp după ce au primit din partea avocatului suma de 10.000 de euro.

După audieri, romii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar avocatul este cercetat în libertate, pentru trafic de influenţă.