Un băiat de 10 ani mort de cancer după ce medicii au asigurat-o de șase ori pe mama lui că este sănătos: „L-am ținut în brațe pe copilul nostru iubit și i-am spus cât de mult îl iubim până la 4:22”

Rayhan Majid a murit după ce medicii i-au descoperit o tumoare agresivă pe trunchiul cerebral. Speriată din cauza durerilor de cap, mama copilului l-a dus de șase ori la patru medici. Toți o asigurau că este perfect sănătos.

31 ian. 2023, 16:04
Un băiat de 10 ani mort de cancer după ce medicii au asigurat-o de șase ori pe mama lui că este sănătos: „L-am ținut în brațe pe copilul nostru iubit și i-am spus cât de mult îl iubim până la 4:22”

Rayhan Majid, în vârstă de 10 ani, a murit după ce medicii au descoperit o tumoare agresivă de meduloblastom de gradul trei care îi atingea trunchiul cerebral. Băiatul a murit în brațele mamei sale la doar patru luni după ce a primit diagnosticul crunt.

Mama sa l-a dus pe Rayhan la patru medici diferiți, de șase ori, după ce copilul a început să aibă dureri de cap și să se simtă rău, în octombrie 2017, potrivit The Independent. Toți au asigurat-o că băiatul este în regulă, că nu are nimic grav. Pentru că durerile de cap nu dispăreau, mama l-a dus pe Razhan de urgență la A&E la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow. În urma unui RMN, situația s-a schimbat la 180 de grade. Analiza a scos la iveală faptul că băiatul de doar 4 ani avea o tumoare pe creier.

”Rayhan a fost un băiat sănătos și activ care a jucat fotbal și a făcut Taekwondo și înot. Nu a fost niciodată bolnav, dar, în octombrie 2017, când avea patru ani, s-a trezit plângând într-o seară. Când m-am dus la el, nu era conștient. Își strângea capul și spunea că era cald. A început să se trezească noaptea cu dureri de cap de câteva ori și i se făcea rău dimineața. Nu a fost ca o boală normală. Voma. Atunci am început să mă îngrijorez”, a declarat mama băiatului.

”Simțeam că ceva nu este în regulă, așa că l-am dus la medici, dar nu ne-au fost de mare ajutor. Îl gâdilau și se jucau cu el, iar el râdea și chicotea. Rayhan a trecut cu brio testele neurologice, iar medicii au spus că este sănătos”, povestește Nadia.

Pentru că starea lui de sănătate continua să se înrăutățească și durerile erau și mai intense, mama l-a dus pe parcursul a șase săptămâni la patru medici diferiți.

”Când se uita la TV spunea că nu aude și dădea volumul foarte tare. Am mai observat că atunci când voia să treacă prin ușă nu vedea bine pragul și se împiedica. Eram convinși că ceva se întâmplă, dar nu voiam să ne întoarcem la medicii care ne-au spus că e totul bine. Așa că am decis să-l ducem la urgențe”, a mai povestit mama copilului.

Rayhan a fost supus unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a tumorii și i s-a spus că are nevoie de șase săptămâni de radioterapie și de patru luni de chimioterapie. Doar că tumora se răspândise în corp.

„După operație, Rayhan nu a mai putut vorbi sau merge. A trecut de la acel băiat plin de viață la unul tăcut și care nu se putea mișca. După expresiile lui ne dădeam seama că avea dureri, dar nu ne putea spune ce simțea”, a mai povestit Nadia.

Rayhan a murit pe 7 aprilie 2018, în brațele părinților. „L-am ținut în brațe pe copilul nostru iubit și i-am spus cât de mult îl iubim până la 4:22, sâmbătă, 7 aprilie, când Rayhan și-a dat ultima suflare”.