Un băiat de 11 ani a trecut singur graniţa din Ucraina în Slovacia. Avea scris pe mână un număr de telefon: „Este un erou!”

Un băieţel de doar 11 ani a câştigat simpatia tuturor, după ce a reuşit să treacă singur graniţa din Ucraina în Slovacia. Acesta avea cu el doar un rucsac, o pungă de plasti şi paşaportul. Pe mână avea scris un număr de telefon.

06 mart. 2022, 15:36

Un băiat de 11 ani a trecut singur graniţa din Ucraina în Slovacia. Micuţul este din Zaporojie, un oraş din sudul Ucrainei. Pentru că părinţii lui au fost nevoiţi să rămână în ţară, copilul a trecut singur graniţa în Slovacia.

Un băiat de 11 ani a trecut singur graniţa din Ucraina în Slovacia. Avea scris pe mână un număr de telefon

Citeşte şi Drama unei familii din Herson, oraş ocupat de ruşi. Mama îşi învaţă fiica de şapte ani ce să facă în caz de bombardament: „Ţine-ți sora în brațe și nu fugi la mine”

Potrivit Ministerului de Interne din Slovacia, băieţelul în vârstă de doar 11 ani avea cu el doar un rucsac, o pungă de plastic și pașaportul, dar și un număr de telefon scris pe mână. Datorită zâmbetului şi curajului său, copilul a câştigat rapid simpatia voluntarilor şi a autorităţilor din Slovacia, fiind numit „eroul din noapte”.

„A venit de unul singur deoarece părinții lui au fost nevoiți să stea în Ucraina. Voluntarii au avut grijă de el, l-au dus într-un loc cald, i-au dat mâncare și apă.

A câștigat simpatia tuturor cu zâmbetul lui, curajul și determinarea demne de un adevărat erou. Datorită numărului de telefon de pe mână, a putut lua legătura cu cei dragi, care au venit după el mai târziu. Toată povestea s-a terminat cu bine”, a transmis Ministerul de Interne din Slovacia pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Rusia explică de ce a fost atacată centrala de la Zaporojie: „Regimul de la Kiev lucra la un dispozitiv nuclear”