Un băiat de 16 ani, reţinut după ce ar fi omorât în bătaie o bătrână

Un adolescent de 16 ani din comuna argeşeană Popeşti a fost reţinut după ce a omorât în bătaie o femeie de 86 de ani. Poliţiştii au afirmat că băiatul, care a abandonat şcoala şi care este anchetat pentru mai multe furturi, a recunoscut că, beat fiind, a intrat în casa bătrânei, dar neagă că a lovit-o.

12 oct. 2013, 12:32
Un băiat de 16 ani, reţinut după ce ar fi omorât în bătaie o bătrână

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, o femeie de 86 de ani din comuna Popeşti a fost găsită moartă în locuinţa sa, primele verificări arătând că decesul fost cauzat de leziuni provocate prin agresiune, potrivit Mediafax.

Bătrâna a fost găsită de către un nepot care a sunat la 112, iar anchetatorii au stabilit că principalul suspect este un adolescent care, înainte de acest incident, a rănit la mână un sătean pe care l-a lovit cu un topor şi a avut o altercaţie verbală cu o familie din localitate.

„Băiatul a abandonat şcoala, este cu­nos­cut ca un consu­ma­tor de bă­uturi alcoolice, este anchetat şi pentru mai multe furturi. Acum a fost reţinut, este cercetat pentru omor calificat, violare de domiciliu şi ameninţare şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani şi ju­mătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu.

Potrivit primelor cercetări, adolescentul ar fi pătruns prin efracţie în locuinţa femeii de 86 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat, existând suspiciunea că a încercat să o violeze.

Băiatul, care va împlini 16 ani în 26 octombrie, a recunoscut că era beat şi că a intrat în casa victimei, fără să forţeze uşa locuinţei, dar a negat că ar fi agresat-o.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă va fi dus la Tribunal Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru 19 zile.

Localnicii din comuna argeşeană Popeşti spun că băiatul muncea cu ziua pentru a-şi cumpăra băutură, după ce a abandonat şcoala, şi că provine dintr-o familie dez­or­­ganizată, părinţii săi fiind divorţaţi.