Un băieţel grav bolnav a fost abandonat la naştere de mamă. Copilul a supravieţuit miraculos VIDEO

Un băieţel de patru luni din Sibiu, născut prematur şi cu probleme grave de sănătate, a fost abandonat de mamă în spital.

04 iul. 2013, 06:39
Un băieţel grav bolnav a fost abandonat la naştere de mamă. Copilul a supravieţuit miraculos VIDEO

Deşi medicii nu i-au dat şanse de supraveţuire, dorinţa de a trăi a copilului i-a uimit chiar şi pe ei.

Andrei, numele băieţelului dat de asistente, s-a născut cântărind mai puţin de un kilogram şi a intrat în comă. Mai bine de două luni s-a luptat între viaţă şi moarte, însă acum este în afară oricărui pericol.

S-a născut la 25 de săptămâni de sarcină. A avut o hemoragie cerebrală severă. Asta a complicat foarte mult lucrurile. Aproape o săptămână a fost în comă„, a declarat Livia Ognean, şef secţia Neonatologie.

Potrivit România TV, în tot acest timp, i-au fost alături medicii şi pe asistentele, care l-au îngrijit pe Andrei ca pe propriul lor copil. Mama micuţului l-a părăsit imediat după ce a venit pe lume.

„Suntem ca o mamă, o a doua mamă pentru fiecare copil. Fiecare dintre noi pe rând suntem. Din punctul asta de vedere sunt fericiti”, a spus o asistentă.

Pentru că micuţul nu mai este în pericol, conducerea spitalului a informat Protecţia Copilului despre acest caz.

„Din păcate, mama a refuzat să-şi ia copilul, iar în acest caz, asistentul maternal a făcut toate demersurile către Protecţia copilului care va instrumenta în continuare respectivul caz”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al maternităţii din Sibiu.

Copilul nu poate fi adoptat încă, întrucât procedura este una greoaie. Iar până atunci, micuţul va ajunge la un centru de plasament.