Un bărbat a dat foc mănăstirii unde a fost adăpostit un an. Nu a fost mulţumit de „salariu”

A dat foc la mănăstirea unde îşi ducea traiul. S-a întâmplat la Suceava, unde un bărbat s-a supărat rău pe călugării i-au oferit un acoperiş deasupra capului şi hrană. Acum el este reţinut pentru 24 de ore.

04 apr. 2014, 09:52
Un bărbat a dat foc mănăstirii unde a fost adăpostit un an. Nu a fost mulţumit de „salariu”

Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată, miercuri, despre faptul că la o mănăstire din comuna Panaci a izbucnit un incendiu la o magazie unde erau depozite lemne de foc şi materiale de construcţie, scrie monitorulsv.ro.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit că acesta s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

Citeşte şi Incendiu puternic la o mănăstire din Vaslui. În zonă, au fost trimise două autospeciale de pompieri

Polițiștii au reușit joi identificarea și reținerea unui bărbat de 62 ani, din judeţul Maramureș, care a recunoscut comiterea faptei.

Cu ocazia audierilor, acesta a declarat că a provocat incendiul din motive de răzbunare, întrucât a locuit și a lucrat aproximativ un an și jumătate la mănăstire și nu a fost mulțumit de modul în care a fost retribuit pentru munca prestată.

Citeşte şi Zece călugări, răniţi într-un incendiu izbucnit la o mânăstire din sudul Germaniei

„Suspectul a fost reținut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să fie prezentat vineri instanţei de judecată cu propunere de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Cel în cauză a fost introdus în arestul IPJ Suceava”, se precizează în comunicatul poliţiei.