Un bărbat a fost condamnat după ce a refuzat să dea mâna cu prefectul. Ce pedeapsă a primit de la justiţia franceză

Justiția din Franţa a condamnat un bărbat care a refuzat să dea mâna cu fostul prefect de Cher, din cauza genului său. Individul, musulman, și-a justificat gestul din motive religioase. Incidentul a avut loc de două ori, inclusiv o dată în timpul unui tribut adus victimelor unui atac terorist.

28 sept. 2020, 13:43
Un bărbat a fost condamnat după ce a refuzat să dea mâna cu prefectul. Ce pedeapsă a primit de la justiţia franceză

Instanța din Bourges l-a condamnat pe bărbat pentru că a refuzat să dea mâna cu Catherine Ferrier, pe atunci prefectul din Cher, sub pretextul că este femeie. 

Faptele pentru care a fost urmărit penal au avut loc pe 7 ianuarie, în incinta prefecturii, relatează Le Berry Républicain. În timp ce prefectul venise să salute personalul și administratorii cu ocazia noului an, bărbatul prezent în public a refuzat mâna întinsă și înmănușată a lui Catherine Ferrier. De credință musulmană, el a menționat motive religioase, care îi interzic să dea mâna cu o femeie.

Prefectul a depus o plângere în urma acestui incident, iar instanța din Bourges a decis în favoarea sa, considerând că este un „comportament sexist” și „subminează demnitatea”. Bărbatul a fost condamnat la o amendă de 750 de euro și va trebui să plătească 1.500 de euro despăgubiri reclamantei.

Individul arătase deja un comportament similar cu doi ani mai devreme, în timpul unei ceremonii comemorative aduse colonelului Arnaud Beltrame, ucis de un terorist islamist în 2018.