Un bărbat a fost găsit împușcat mortal într-o mașina, în Roman. Polițiștii au concluzionat că este un caz de sinucidere

Un bărbat, de aproximativ 30 de ani, a fost găsit împușcat mortal, într-o mașină, în Roman, județul Neamț. Criminaliștii au conchis că a fost vorba de o sinucidere.

20 iul. 2021, 20:57
Un bărbat a fost găsit împușcat mortal într-o mașina, în Roman. Polițiștii au concluzionat că este un caz de sinucidere

Un bărbat

a fost găsit mort prin împușcare într- mașină, din Roman, județul Neamț. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de autorități, iar polițiștii au constatat că avea o plagă prin împușcare la nivelul gâtului.

Zona e împânzită de criminaliștii care au identificat arma la locul incidentului. Trupul bărbatului a fost ridicat, iar cercetările continuă.

„Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Roman, care prezenta o plagă prin împușcare la nivelul gâtului. Echipajul Serviciului de Ambulanță deplasat la fața locului a constatat decesul bărbatului”, a declarat subinsp. Ciofu Ramona de la IPJ Neamț.

Arma găsită în mașina victimei era din gama Carpați 1984. Bărbatul era gestionar al unui magazin de armament si detinea legal arma. Autoritățile au concluzionat că a fost vorba de o sinucidere.

Un bărbat din Olt a sunat la 112 de peste 22.400 de ori, în doar şase luni

Serviciul de urgență

112 a fost apelat abuziv de peste 231.000 de ori, în prima jumătate a acestui an. Cele mai multe astfel de apeluri s-au înregistrat în Olt, Gorj, Harghita, Ialomița și Constanța. Un bărbat din Olt a sunat abuziv la 112 de peste 22.400 de ori, în doar şase luni. Apelurile olteanului reprezintă peste 20% din numărul total al apelurilor din întreg județul.

Bărbatul este căutat acum de oamenii legi şi dacă va fi prins va fi amendat.

Deocamdată, oamenii legii au reuşit să-l identifice pe bărbatul care i-a disperat pe operatorii 112. Din informațiile furnizate de polițiști acesta folosea cartele pre pay. Tot ceea ce au putut să afle poliţiştii a fost zona din care au fost făcute apelurile  – judeţul Olt.

„Îngrijorător este faptul că sunt de zece ori mai mulți adulți care sună abuziv la 112 decât copii”, avertizează STS.

În perioada ianuarie – iunie 2021, conform statisticilor Serviciului de Telecomunicații Speciale, numărul de urgență 112 a fost apelat de 4.896.261 de ori, dintre care mai mult de jumătate, 57,86% au reprezentat urgențe (2.376.367), iar 42,14% non-urgențe (2.063.122).

Din totalul apelurilor non-urgente înregistrate în primul semestru, un număr de 231.919 (11,24%) au fost apeluri abuzive. Sunt situațiile în care, chiar dacă nu au o urgență reală, persoanele sună la 112 pentru a glumi, pentru a aduce injurii operatorilor sau apelează numărul de urgență fără a spune nimic.