Un bărbat a fost trimis în judecată, după ce a provocat aterizarea de urgenţă a unui avion

Un bărbat a devenit primul pasager trimis în judecată în România, pentru că a provocat aterizarea de urgenţă a unui avion, la Timişoara. Acesta, care era şi băut, a agresat stewardesele de pe un zbor internaţional. El este acuzat acum de infracţiuni la Codul Aerian, iar în trecut a mai fost cercetat pentru trafic de droguri.

19 feb. 2016, 15:01
Un bărbat a fost trimis în judecată, după ce a provocat aterizarea de urgenţă a unui avion

Totul s-a întâmplat într-un avion ce decolase din Bruxelles şi urma să aterizeze pe aeroportul Otopeni din Bucureşti. La scurt timp după decolare, imediat ce stewardesele au început să servească băuturi, bărbatul a devenit agresiv.

Tinerele au încercat în zadar să-l potolească. La un moment dat au intervenit şi pilotul şi alţi trei pasageri, însă, aceştia nu au reuşit să-l calmeze pe bărbatul recalcitrant.

În aceste condiţii, comandantul aeronavei a decis să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara. Bărbatul a fost ridicat de poliţişti, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au deschis o anchetă.

Vineri bărbatul a fost trimis în judecată şi acuzat de acte de violenţă fizică şi psihică. Mai mult, acesta trebuie să plătească suma de 10 mii de euro, costurile companiei aeriene provocate în urma aterizării de urgenţă.

În 2014, bărbatul fusese condamnat pentru trafic de droguri.

Citeşte şi DIICOT: Cinci persoane sunt acuzate că au obligat femei dependente de droguri să se prostitueze în Londra şi Bucureşti