Un bărbat a furat cardul vecinei decedate şi a cheltuit 6.700 de euro pe pizza şi alte cumpărături

Robert Sharkey, un irlandez de 24 de ani, a subtilizat cardul vecinei sale decedate şi l-a folosit pentru a face cumpărături şi a comanda pizza aproape zilnic.

13 sept. 2018, 19:36
Un bărbat a furat cardul vecinei decedate şi a cheltuit 6.700 de euro pe pizza şi alte cumpărături

Robert Sharkey, un irlandez de 24 de ani, a ţinut in secret moartea vecinei sale și a folosit cardul de credit al acesteia cu care a făcut cumpărături diverse, între care şi comenzi de pizza la domiciliu de la un restaurant de lux. Pe toate acestea, el a cheltuit, în 2 ani, 7.600 de euro.

În august 2015, Marie Conlon, o femeie în vârstă de 68 de ani, a decedat la domiciliul ei din Belfast. Cadavrul femeii a fost descoperit abia  în octombrie 2017 .

Timp de doi ani, nimeni nu a aflat de moartea sexagenarei, cu excepția vecinului ei, care nu avertizase autoritățile, deşi ştia că femeia murise.

În schimb, Robert Sharkey a furat cardul defunctei şi a profitat de ocazie pentru a-și îmbunătăți stilul de viață. El a cheltuit 6,729  pe comenzi de pizza la un celebru lanț de restaurante. Apoi a cheltuit 3.684 de euro în supermarket.

Când nici nu se aştepta, bărbatul a fost arestat şi trimis în faţa justiţiei. El a pledat „vinovat” pentru zece capete de acuzare, dar a negat că ar fi intrat prin efracţie în casa decedatei.

Bărbatul îşi va primi verdictul pe 12 octombrie.