Un bărbat a picat VICTIMĂ celei mai mari REPTILE de pe TERRA: Se plimba cu barca şi a dispărut

Resturi umane au fost găsite duminică în Australia, în stomacul unui crocodil ucis nu departe de locul unde un bărbat fusese înghiţit de un saurian în ajun, sub privirile neputincioase ale familiei sale.

09 iun. 2014, 09:52
Un bărbat a picat VICTIMĂ celei mai mari REPTILE de pe TERRA: Se plimba cu barca şi a dispărut

Bărbatul de 62 de ani a fost înşfăcat sâmbătă seară, când se plimba cu barca pe South Alligator River, în parcul naţional Kakadu (nord), cu soţia, fiul şi nora. Căutările au început imediat şi doi crocodili marini (sau crocodili de apă sărată) de talie mare au fost ucişi şi le-au fost deschise stomacurile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Aşa ceva nu auzi nici în BANCURI: Ce a păţit un CROCODIL de doi metri după ce o CONTABILĂ OBEZĂ a căzut pe el

„Unul din cei doi crocodili a fost examinat şi s-au descoperit multe rămăşiţe umane” în stomacul lui, a declarat un oficial al poliţiei din Northern Territory, Andrew Hocking. Crocodilul avea aproape 5 m. Urmează să fie identificate rămăşiţele umane, însă animalul a fost ucis la numai 1,5 km de locul unde a fost atacat bărbatul.

Crocodilul marin (Crocodylus porosus) trăieşte în mlaştinile şi râurile din regiunile de coastă din nordul ţării, fiind adaptat atât la apa sărată, cât şi la cea dulce. Poate atinge o tonă şi 7 m lungime, fiind cea mai mare reptilă existentă. Specie protejată din 1971, nu mai este considerată ameninţată, populaţia de crocodili variind între 75.000 şi 100.000 de exemplare. În fiecare an una sau două persoane cad victimă atacurilor acestor animale. În luna ianuarie, un băiat de 12 ani a fost devorat de un crocodil în acelaşi parc, Kakadu.

Citeşte şi Crocodil gigantic versus şarpe uriaş. Creaturile incredibile care se luptau pentru hrană

Potrivit bazei de date a CrocBITE, alcătuite cu ajutorul universităţii australiene „Charles Darwin”, 66 de persoane au fost ucise de crocodili de la începutul acestui an în toată lumea, încheie agenţia Belga.