Un bărbat care a vrut să se sinucidă a fost salvat din râul Mureş de un câine FOTO

Un bărbat de 63 de ani care a încercat să se sinucidă a fost salvat din apele Mureşului de un câine care se plimba în Parcul Europa.

11 ian. 2015, 14:33
Un bărbat care a vrut să se sinucidă a fost salvat din râul Mureş de un câine FOTO

Câinii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului, scrie aradon.ro. Acest lucru îl poate confirma familia unui bărbat de 63 de ani, din Arad, care a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat în ultima clipă de un câine. Întâmplarea a avut loc sâmbătă. Proprietarul unui câine din rasa Beagle şi-a scos la plimbare animalul în Parcul Europa din municipiu.

Citeşte şi Un tânăr din Tulcea este căutat de scafandrii în Marea Neagră

La un moment dat, câinele a început să devină agitat, să fugă către Mureş, să latre, să fugă înapoi către proprietar, apoi din nou către Mureş. După câteva minute în care câinele fugea în aceeaşi direcţie, proprietarul s-a dus să vadă ce îl agită pe animal. A rămas şocat când a văzut că un bărbat de 63 de ani era în apă adâncă până la gât şi nu se mai putea mişca din cauza temperaturii foarte scăzute a Mureşului.

Citeşte şi MOARTE SUSPECTĂ în Gorj: O femeie, găsită îngheţată pe câmp şi sfâşiată de câini

A sunat de urgenţă la 112, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi un echipaj SMURD. „Jandarmii care au ajuns la locul indicat de către proprietarul câinelui au intrat în apă şi l-au scos pe bărbatul care nu se putea mişca. Victima a fost predată medicilor de la SMURD care i-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, a fost anunţată familia bărbatului de 63 de ani”, a spus Emilia Fânaţă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. Cum a ajuns sexagenarul în apele Mureşului? Se pare că acesta are anumite probleme de sănătate şi a încercat să se sinucidă. Mai mult, nu ar fi prima lui tentativă de a-şi lua viaţa. Dacă până acum l-au salvat alţi oameni, de această dată a fost salvat de un câine. „Dacă victima mai stătea în apă câteva minute, deceda. Intra în hipotermie şi nu mai putea fi salvat”, a mai spus Emilia Fânaţă.