Un bărbat care avea nouă identităţi false şi care a comis furturi în Italia, reţinut de poliţiştii din Timiş

Poliţiştii din judeţul Timiş au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional de autorităţile din Italia, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi care avea nouă identităţi false.

14 ian. 2019, 15:22
Un bărbat care avea nouă identităţi false şi care a comis furturi în Italia, reţinut de poliţiştii din Timiş

Potrivit unui comunicat de presă, de luni al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii Serviciului Serviciului Arme, Explozivi şi Pubstanţe Periculoase, cu sprijinul Serviciului Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 9 Jebel au depistat un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, urmărit internaţional.

„Pe numele acestuia, autorităţile judiciare italiene au emis două mandate europene de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt în mod organizat pe teritoriul Italiei. În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea 9 identităţi false în bazele de date”, se arată în comunicat.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, urmând a fi demarate procedurile în vederea predării către autorităţile din Italia.

Citeşte şi Un bărbat dat în urmărire internaţională după ce a jefuit o bancă din Italia, prins de poliţiştii din judeţul Olt