Un bărbat cu o grenadă în mână a semănat panică într-o localitate din Argeş

Panică într-o localitate din Argeş. Un bărbat a umblat pe stradă cu un proiectil de război în mână. Omul a găsit muniţia pe malul unui râu şi avea de gând să o vândă la fier vechi. S-a întâlnit din intâmplare cu mai mulţi poliţişti, care speriaţi, au chemat pirotehniştii.

27 aug. 2015, 11:18
Un bărbat cu o grenadă în mână a semănat panică într-o localitate din Argeş

Ion Moga din localitatea Colibaşi căuta fier vechi, atunci când a găsit proiectilul în nisip, pe malul apei. L-a ridicat şi a plecat cu el acasă, fără să-ţi pună problema că muniţia era periculoasă, potrivit România TV. „Am găsit proiectilul pe un banc de nisip. L-am adus singur în mână. L-am prezentat la cineva care n-a ştiut ce este. M-am întâlnit cu poliţiştii, iar dânşii au anunţat forurile tutelare. Am umblat cu multă atenţie cu el„, a spus Ion Moga.

Pe drum, omul a dat nas în nas cu poliţiştii care au chemat imediat specialişti de la ISU. „Se interzice cu desăvârşire să fie atinse sau mişcate sau deteriorate. Pentru că în orice timp poate să aibă loc o explozie„, a declarat inspectorul Marian Ghenescu de la Protecţia Civilă Mioveni.

Pirotehniştii au stabilit că grenada era una de exerciţiu şi nu avea explozibil în ea.