Un bărbat cu un topor în mână, filmat când coboară dintr-un microbuz şcolar. A fost demarată o anchetă

Un bărbat cu un topor în mână a fost filmat când coboară dintr-un microbuz destinat transportului elevilor, alături de copii, în comuna bistriţeană Nimigea. Autorităţile au declanşat o anchetă internă la şcoala din localitate.

19 sept. 2019, 10:38
Un bărbat cu un topor în mână, filmat când coboară dintr-un microbuz şcolar. A fost demarată o anchetă

Materialul video a fost publicat de un cetăţean pe o reţea de socializare, iar, în urma reacţiilor din mediul online, atât conducerea şcolii, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud s-au sesizat şi au cerut verificări.

Şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat joi, pentru Agerpres, că fapta reprezintă o încălcare a regulamentului de folosinţă a microbuzului şcolar şi că şoferul riscă, din acest motiv, să fie sancţionat.

„Bineînţeles că sâmburele de adevăr există, este încălcat regulamentul de folosinţă a microbuzului, în care punem un adult pe lângă copii, un adult cu un topor. Oricum, şi fără topor, nu avea ce căuta adultul lângă copii. Regula spune foarte clar, în acel microbuz circulă numai şi numai copiii. Dar adultul este un părinte al unor copii din şcoală, venea să taie lemne la primărie. Nu a fost în fiecare zi şi numai ieri a fost filmat când cobora din microbuz. De asta şoferului nu i s-a părut că face un lucru foarte grav, venea la primărie să crape lemnele pentru primărie. A intrat (şoferul – n.r.) în cercetare disciplinară, se face anchetă. O să fie categoric sancţionat, pe regulament”, a spus Tabără.

Şoferul unui microbuz şcolar, prins beat la volan în timp ce transporta elevii

Întrebată dacă este convinsă că incidentul este unul singular, având în vedere că cel care a filmat susţine că bărbatul respectiv a circulat toată săptămâna cu microbuzul şcolar şi ţinând toporul în mână, Camelia Tabără a spus că aşteaptă raportul scris din partea directorului şcolii, pentru a se putea pronunţa.

„Eu nu cred decât ce îmi spune directorul, eu nu am făcut investigaţia, dar acolo avem un director foarte serios, care mi-a spus că a întrebat copiii şi că numai ieri s-a întâmplat. Acum, o să ne facă un raport, o să stea de vorbă şi cu părinţii copiilor, dar asta îmi spune directorul. Deocamdată, în scris nu am primit, el trebuie să îşi termine ancheta, să întrebe pe toată lumea care a fost implicată. Nu pot să cred nimic până nu văd efectiv ce a scris”, a adăugat inspectorul şcolar general.